1. Everything Android is a community forum that makes it easy to ask questions about anything and everything Android. It's 100% free and no registration required (though we think it would be awesome if you joined our community). Our community of experts are here to help.
    Dismiss Notice

Some things I havent figure out with CM7

Discussion in 'Android Questions' started by Weapondrift, Feb 19, 2011.

  1. Weapondrift

    Gold

    Feb 1, 2008
    20

    Sponsored Ad

    Ive noticed since CM version of 2.2 that a few things have not happened with my phone.
    1) And Ive discussed this with you Sherri and Hockey, about my Maps. Maps pull up absolutly fine. however what my problem is, is that I cant get navigation to work...at all. maps shows where I am accuratly but when I open Navigation in any form it searches and searches for GPS at the bottom. It shows where I am on the map but doesnt tell me to go anywhere. I sat outside on a sunny day once for 3hrs hoping it was a satelite issue but that didnt help.

    2) I havent found a setting yet in 2.3 that allows me to turn my ringtone AND my notifications to vibrate. Notifications all are silent. Any ideas?
     
  2. sherri

    Gold

    Jun 29, 2007
    41
    I'll look at map/navigation in a bit. On my phone, under menu/settings/sound settings there I'd an option to have phone vibrate "always/never/only when in silent mode..." Is this what you mean?

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  3. Sponsored Advertisement

  4. n99hockey

    Moderator

    Feb 7, 2007
    111
    With regards to your maps issue.
    You can try a few things.
    1. Fix Permissions within ROM Manager
    2. Fix Perminssions within Recovery
    3. I would do a nandroid backup, then do a factory reset and redo the latest CM7 nightly and flash it. MY nav works just fine, used it yesterday.

    For vibration, there are settings within the apps that add vibration to the notification sounds like Sherry mentioned.
     
  5. Weapondrift

    Gold

    Feb 1, 2008
    20
    ok the navigation stroll isnt working but vibration does


    Sent from my ADR6300 using Everything Android App
     
  6. n99hockey

    Moderator

    Feb 7, 2007
    111
    Even after a full wipe?
     
  7. EQBob

    Gold

    Sep 24, 2007
    30
    Just curious. what does "CM" mean. Probably something rooted, but curious.
     
  8. sherri

    Gold

    Jun 29, 2007
    41
    Cyanogen Mod (a ROM....)

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  9. Weapondrift

    Gold

    Feb 1, 2008
    20
    even after
     
  10. n99hockey

    Moderator

    Feb 7, 2007
    111
    Hmmm...can you flash different ROM and have it work?
    Are you sure GPS is turned on :D
     
  11. Weapondrift

    Gold

    Feb 1, 2008
    20
    Honestly the last rom that worked with Navigation was JagerRom and that was an early 2.2 build.

    Settings>Location>Use GPS Satellites is checked
     
  12. n99hockey

    Moderator

    Feb 7, 2007
    111
    That's very odd, perhaps its the phone?

    unroot and go to stock to test?

    Sent from my ADR6300 using Everything Android App
     
  13. Weapondrift

    Gold

    Feb 1, 2008
    20
    oh god! you apparently forgot the hell I went through trying to root the FIRST time!
    I can flash a stock rom and nav works fine for me. I just dont want to have to constantly restore only for one thing.
     
  14. sherri

    Gold

    Jun 29, 2007
    41
    Did you try opening maps instead of navigation? I needed to do that once. Next time navigation worked.

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  15. Weapondrift

    Gold

    Feb 1, 2008
    20
    well thats the thing. I can open Maps but when I need directions to a certain place I HAVE to open navigation.
     
  16. sherri

    Gold

    Jun 29, 2007
    41
    In maps, can't you enter the addree you want? Once that is done, I get the option to show on a map, get directions or navigate...Navigate bring up the voice turn by turn directions...

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  17. Weapondrift

    Gold

    Feb 1, 2008
    20
    Ok I can enter all of the above, but to enter voice I have to hit the blue ^ button which enters navigation. And that is where its not working :)



    Sent from my ADR6300 using Everything Android App
     
  18. sherri

    Gold

    Jun 29, 2007
    41
    Very odd....Don't think it is an issue w/CM7, as too many others are not having this problem. Make sure maps/navigation is installed on phone, not sd card....

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  19. sherri

    Gold

    Jun 29, 2007
    41
    Also, instead of tapping blue "navigation" button, try tapping "menu" and see if you can access it that way.

    I know my sister has an Incredible (stock /no Modding) and she had a problem with navigation last week. By the time I saw her to "fix it" (yes, the irony of me knowing anything does not escape me....) it corrected itself. (She thinks I am a friggen' genius, but all I did was open the app!) Started "talking" on its own!

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  20. n99hockey

    Moderator

    Feb 7, 2007
    111
    And if that doesnt work try to flash it again.
     
  21. t3chn1k4l

    t3chn1k4l Member

    Jan 30, 2008
    0
    Everytime I run Titaninum Backup It removes all my Facebook data from my contacts list, all my user data in my Bank of America app, and removes my programs that are installed on SD card out of my apps list. Anyone else having this problem or know how to fix it. (And I thought CM7 was supposed to be faaster than the stock ROM. My phone is slower than molasses now.)
     

Share This Page